НОВИНИ

На Київщині затримано чоловіка за вирощування конопель у власній оселі

15.06.2021 14:00
0f6bdba6bda577b4d598c9fab22c9b6a

Припинили незаконну діяльність 43-річного мешканця Оболонського району слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю в Київській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю. Про це повідомляє Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, пише agronews.ua.

Встановлено, що наркоаграрій  вирощував наркорослини в штучних умовах.  Одна з кімнат квартири була обладнана необхідною технікою: лампами денного освітлення, приладами для контролю температури, вологості повітря та вентиляторами.

У результаті санкціонованого обшуку оселі чоловіка працівники поліції вилучили рослини коноплі, канабіс, спеціальне обладнання для вирощування рослин конопель, добрива, електронні ваги, фасувальні матеріали та пристрій для куріння. 

Всі речові докази вилучено та направлено на проведення експертного дослідження. За цінами «чорного» ринку вартість вилученої наркосировини становить понад 400 тисяч гривень. 

Наразі фігуранту слідчі поліції готуються вручити підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. 

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що на Житомирщині зі складу вкрали гербіцидів на 30 тис грн.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: