НОВИНИ

На Київщині рибалка незаконно наловив риби майже на 77 тис грн

06.04.2021 10:09
i-624x390

Під час перевірки дотримання правил промислового лову одного із ФОП, виявлено грубе порушення Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України. Про це повідомляє пресслужба Державного агенства рибного господарства, пише agronews.ua.

В ході рибоохоронної роботи встановлено, що користувач водних біоресурсів здійснював промисел за допомогою 12 од. сіток із забороненим кроком вічка.

У результаті незаконних дій промисловий рибалка добув 44 кг водних біоресурсів: плоскирка – 106 екз., лящ – 18 екз., краснопірка – 12 екз., по 3 екз. білизни та щуки, по 2 екз. окуня і карася сріблястого та по 1 екз. судака, лина і плітки. Таким чином, своїми діями він порушив пп. 6.1.1, 14.1.1 Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України та ст. 63 Закону України «Про тваринний світ».

Інцидент стався на Київському водосховищі, поблизу с. Страхолісся Іванківського району Київської області. Збитки, нанесені рибному господарству України, розраховані за методикою та складають 76 951 гривню. За даним фактом оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Нагадаємо, що на Львівщині на хабарі затримали посадовця Держводагентства.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: