НОВИНИ

На Київщині лісничі незаконно вирубали 8 га лісу

28.04.2021 13:00
lisnichi-nezakonno-virubali-8-ga-lisu-na-13-mln-grn-dbr-pidozryue-kerivnictvo-lisomislivskogo-gospodarstva-ta-eksgendirektora-kiivoblagrolis-5-400x250-0c6

ДБР повідомило про підозру посадовцю Київського обласного та по м. Києву Управління лісового та мисливського господарства, а також ексгендиректору, головному лісничому та лісничому Державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс». Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише agronews.ua.

Слідчі ТУ ДБР у Києві встановили, що у 2018-2020 роках лісничі, без проведення оцінки впливу на довкілля (ОВД) та без отримання відповідного висновку, за попередньою змовою здійснювали незаконні суцільні санітарні рубки на земельних ділянках загальною площею близько 8 га. Чим заподіяли шкоди державі на майже 13 млн грн.

За попередньою інформацією, службові особи при підготовці документів і матеріалів для отримання дозвільних документів – лісорубних квитків, вносили в них неправдиві відомості та надалі забезпечували безпідставне дроблення однорідних лісових ділянок площею не більше 1 га. Це їм давало можливість не отримувати висновок ОВД від Міндовкілля, а йти шляхом спрощеної процедури.

Надалі представники державного лісового агенства затверджували вказані документи та матеріали у відповідних контролюючих органах.

Так, 27 квітня 2021 року службовим особам ДП «СЛП «КИЇВОБЛАСГРОЛІС» повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, вчиненій повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України). Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Того ж дня повідомлено про підозру службовій особі Київського обласного Управління лісового та мисливського господарства, яка здійснювала погодження документів щодо проведення суцільних санітарних рубок на земельних ділянках площею понад 1 га без проведення оцінки з впливу на довкілля. Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснює Київська обласна прокуратура. Оперативне супроводження — Департамент забезпечення діяльності, пов’язаної із небезпечними матеріалами, Нацполіції України та ДБР.

Нагадаємо, що на Закарпатті лісничий за хабарі продавав ліс.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: