НОВИНИ

На Київщині за вікенд вигоріло 330 га

30.03.2021 11:20
8a600a43c9079bd3199f1a2a948a9b70

Рятувальники констатують сезонне збільшення кількості пожеж, пов’язаних зі спалюванням населенням сухої трави та сміття, та вкотре закликають до здорового глузду. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Київській області, пише agronews.ua.

“Протягом вихідних, майже не залишилось «живого місця» на Київщині, де б не виникало загоряння сухої рослинності або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави — 148, і ще 15 – сміття! Ліквідації яких було проведено: у Києво-Святошинському, Білоцерківському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га!”, – йдеться в повідомленні.

Щороку у весняний період значно зростає кількість пожеж, пов’язаних зі спалюванням населенням сухої трави та сміття. Одна з причин – людський фактор. Громадяни наводять лад на садових і дачних ділянках, де спалюють сміття, суху траву, деколи створюючи пожежонебезпечні ситуації. Роками пали сухої рослинності стають причиною лісових пожеж.

Крім того, в зв’язку з підвищенням середньодобових температур велика кількість відпочиваючих спрямовуються на природу, на свіже повітря. В цей час особливо уразливими для вогню стають приміські ліси і доступні для населення лісові масиви.

Нагадаємо, що Україну охопили пожежі через злісних паліїв.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: