НОВИНИ

На Київщині викрили протиправні експортні операції на 500 млн грн

04.03.2021 15:04
gorih_koli_saditi

Податківцями спільно з Офісом Генерального прокурора викрито низку суб’єктів господарювання Київщини, які здійснили реалізацію товарів за межі митної території України на загальну суму 508,6 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України, пише agronews.ua.

Для ухилення  від сплати податку на прибуток брокерські компанії готували пакет документів від  підприємств з ознаками фіктивності.

Фактично високоліквідна продукція (горіхи волоські, насіння гарбуза)  купувалися у населення України та у фермерських господарств за готівкові кошти без відображення операцій в бухгалтерському та податковому обліку, після чого брокерські компанії здійснювали митне оформлення товарів  в режимі «експорт»  компаніями з ознаками фіктивності. Завдяки такій схемі валютна виручка від компаній-нерезидентів залишалася за кордоном, а податки до державного бюджету не сплачувалися.

За результатами аналітичних досліджень управлінням боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Київській області  встановлено, що з метою ухилення від сплати податків та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом посадові особи так званих «експортерів» вчинили протиправні дії, спрямовані на приховування незаконного походження активів, з подальшим введенням  їх в легальний обіг  через оформлення експортних операцій  на загальну суму 508,6 млн грн.

За вказаним фактом  зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 364, ч.2 ст.366, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що на Рівнинщині прикордонники влаштували склад та мережу для контрабанди.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: