ВАЖЛИВО

На Київщині у ФГ «Агроравлик» зібрали перші 400 кг їстівного равлика Helix Aspersa Muller

18.08.2020 19:01
изображение_viber_2020-08-18_18-27-34

У ФГ «Агроравлик», що у Васильківському районі на Київщині, зібрали перші 400 кг їстівного равлика Helix Aspersa Muller. Про це повідомляє agronews.ua.

На відео бачимо, як після чотириденного голодування і повного спорожнення шлунку складених у сітки равликів сушать на сонці й вітрі. Потім на них чекає холодильне приміщення, у якому равлики відгородяться від світу плівкою і «заснуть».

Протеїновий делікатес з київщини

Через деякий час молюски «зрозуміють», що просинатися не до часу і впадуть у стан анабіозу. Після делікатного калібрування український равликовий урожай 2020 вже чекають європейські гурмани. Гайда до Європи!

Добрий урожай равликів

Нагадуємо, равликовий бізнес в Україні збирає врожай. У ФГ «Агроравлик» у Васильківському районі на Київщині планують зібрати близько 6 млн особин равликів Helix Aspersa Muller, яких найбільше цінують за смак і поживність іспанські й французькі гурмани. Відповідність технології вирощування та якості равлика підтверджено сертифікатом Федерації равликівництва Франції. Якість продукту також гарантують базові принципи НАССР і відгодівля молюсків комбікормом, виготовленим за рецептом французьких консультантів.


Для довідки. Фермерське господарство «Агроравлик» з 2017 р. вирощує їстівних равликів. Член Федерації равликівництва Франції, Асоціації равликових ферм Snailgroup, Київської Торгово-промислової палати. Включене до бази експортерів ЄС за номером a-UA-10-03-148-0-CS-XVI.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: