НОВИНИ

На Київщині судитимуть суддю та слідчого за сприяння нелегальним бурштинокопачам

24.12.2020 19:04
1473845757

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно судді Олевського районного суду, адвоката та слідчого місцевого відділу поліції, які за неправомірну вигоду повертали арештоване майно бурштинокопачам. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області, пише agronews.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній суддя за пособництва адвоката та у змові зі слідчим одного з відділень Житомирської поліції вимагали в особи 1100 доларів США.

За гроші обіцяли повернути вилучені правоохоронцями автомобіль, мотопомпи та обладнання для незаконного видобутку бурштину.

Досудове слідство здійснювало територіальне управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: