НОВИНИ

На Київщині побудують сучасний комплекс зі зберігання та переробки зерна

07.03.2019 14:49

Компанія ТОВ “ВОЛИЦЯ-АГРО” побудує на території індустріального парку «Біла Церква» сучасний логістичний комплекс зі зберігання та переробки зернових. Про це йдеться у повідомленні інвестиційної групи UFuture, пише Погляд.

5 березня 2019 року  “ВОЛИЦЯ-АГРО” придбала земельну ділянку площею 4 га на території індустріального парку «Біла Церква», що входить до складу інвестиційної групи UFuture.

Вже цього року підприємство планує розпочати тут будівництво сучасного логістичного комплексу зі зберігання та переробки зернових, в який збирається вкласти 12 млн. доларів. Для його обслуговування будуть створені близько 100 нових робочих місць.

Компанія планує запустити в експлуатацію першу чергу комплексу у 2020 році. Вона включатиме елеватор загальною потужністю 40 тис. тонн одночасного зберігання зерна з добовою продуктивністю прийому на рівні 3 тис. тонн. Елеватор буде обладнано сучасною лабораторією, зерносушарками, силосами для вологого і сухого зерна. Комплекс зможе приймати та відвантажувати зернові як автомобільним, так і залізничним транспортом. Планується, що звідси продукція компанії відправлятиметься і на експорт.

«Ми зробили ставку на вигідне розташування, зручну логістику та кваліфіковану робочу силу, які є основними перевагами індустріального парку «Біла Церква». Наявність аеродрому, двох залізничних станцій та міжнародної автомагістралі забезпечують доступ до головних ринків країни та зарубіжжя», – прокоментував своє рішення директор ТОВ “ВОЛИЦЯ-АГРО” Володимир Покровський.

Читайте також: Німці збудують свинокомплекс на західній Україні

Зараз потужності зі зберігання та перевантаження зернових є одним із найпривабливіших вкладень в Україні з інвестиційної точки зору, адже врожай зерна з року в рік зростає. 2018-й став рекордним: країна зібрала понад 70 млн. тонн. Виникає нагальна потреба в нових зерносховищах, тому уряд наразі активно заохочує розвиток цієї сфери. 30 січня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив держпрограму компенсації 30% від вартості будівництва об’єктів для зберігання та переробки зернових.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: