НОВИНИ

На Київщині перевірили кукурудзу, призначену для експорту в Китай

04.10.2019 17:15
Кукурудза

В рамках Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи з України в київській області було проінспектовано 31,1 тис. га посівів культури на предмет виявлення карантинних шкідливих організмів, які перебувають під контролем у Китаї.

Протягом серпня 2019 року в сільськогосподарських підприємствах Баришівського, Володарського, Сквирського, Рокитнянського, Богуславського, Бориспільського, Макарівського, Бородянського, Яготинського, Тетіївського, Ставищенського, Переяслав — Хмельницького, Тетіївського, Таращанського районів фітосанітарними інспекторами обстежено 310 полів посівів кукурудзи, загальною площею 31,11 тис. га. Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

«Кукурудза, що експортується до Китаю, повинна відповідати вимогам, встановленим законами, підзаконними актами про імпорт та національним стандартам Китаю, не має містити живих комах та карантинних шкідливих організмів, які перебувають під контролем у Китаї, не бути умисно змішаною з іншими зерновими або зараженою чужорідними матеріалами», — йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки 310 зразків були направлені на експертизу до ДУ «Центральна фітосанітарна лабораторія».

Враховуючи результати обстежень та висновки фітосанітарної експертизи посіви кукурудзи на території Київської області площею 30,97 тис. га відповідають Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи з України до КНР.

На посівах кукурудзи площею 136,54 га (1 поле) господарства, що розташоване в Яготинському районі, згідно висновку фітосанітарної експертизи ДУ «Центральна фітосанітарна лабораторія» було виявлено шкідливий організм Wheat streak mosaic virus — Вірус смугастої мозаїки пшениці, що знаходяться під карантинним контролем Китаю, тому фітосанітарний стан посівів на зазначеному полі не відповідає Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи з України до КНР.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: