НОВИНИ

На Київщині незаконно вирубали дерев на понад 1 млн грн

18.03.2021 15:10
MbZrQ1w9PKvsp1DcEo3DCA

У Ковалівський ОТГ столичний підприємець, вирубавши живі дерева, заподіяв шкоду навколишньому природному середовищу у розмірі понад 1 мільйон гривень, за що отримав підозру. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

52-річний мешканець Києва організував вирубку 101 живого дерева у захисних лісових насадженнях на території Ковалівської сільської ради колишнього Васильківського, а нині Білоцерківського району.

Для цього він уклав договір з одним із підприємств щодо надання послуг із санітарної порубки дерев у кількості відповідно до виданого лісорубного квитка. Однак у фігуранта провадження виник злочинний умисел на незаконну суцільну порубку дерев, на території, що виходить поза межі земель, прописаних у договорі. Він мав на меті привласнити незаконно зрубану деревину та використати її у власних цілях.

Таким чином, зловмисник, під виглядом розчистки лісосмуг, без передбаченого законом дозволу, організував здійснення суцільної порубки 101 одиниці живих дерев на території Ковалівської сільської ради Васильківського району із використанням невстановленої спеціальної техніки та за допомогою вільно найманих ним працівників. Вказаними діями навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, що на Запоріжжі по-варварськи вирубують ліс у рекреаційній зоні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: