НОВИНИ

На Київщині фермера звинуватили у незаконному володінні землею

11.08.2020 15:32
t_1_zemlia

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури Київщини та повернуто в державну власність землі сільськогосподарського призначення площею майже 116 га на території Кагарлицького району. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

Так, переглянувши справу за касаційною скаргою прокуратури області, постановою Верховного Суду задоволено позовні вимоги прокуратури про визнання недійсними і скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області та укладених на їх підставі договорів оренди земельних ділянок.

В ході судового розгляду прокуратурою доведено, що наказами Держгеокадастру, всупереч вимогам Закону України «Про фермерське господарство» та Земельного кодексу України, громадянину надано в оренду спірні земельні ділянки для ведення фермерського господарства в обхід процедури земельних торгів.

Разом з цим, з’ясовано, що вказана особа раніше отримувала безкоштовно та у поза конкурентний спосіб землю, а на час звернення до органу державної влади із відповідною заявою була головою фермерського господарства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: