НОВИНИ

На Київщині фермер заснував найбільше в Україні виробництво ревеню

21.07.2020 12:02
revin3

Власниця ТМ “ОСЬО” Юлія Ворощук має під Києвом найбільше в Україні поле румбамбару, або, як його частіше називають, — ревеню. Господарство знаходиться в селі Райківщина Яготинського району, де господиня орендує 19 га землі, 10 з яких — саме під ревенем. Про це повідомляє seeds.org.ua, пише agronews.ua.

Ревінь — це багаторічна трав’яна рослина, яка полюбляє добрі, не глинисті ґрунти, сонячні, але не спекотні місцини. Плантація Юлії приноситиме урожай ще 7 років.

“Ми вивчали нішеві культури і зрозуміли, що ревінь — недооцінена та забута культура, хоча в моєму дитинстві він завжди був присутній на столі. Саме тому вирішили зайнятися його вирощуванням професійно. Наша місія — популяризація ревеню в Україні як культури, яка давно втрачена, але заслуговує на повагу та увагу сучасних господинь”, – розповідає Юлія.

Збір проводиться тричі на сезон, тому рослина весь час молодіє та розростається. Головне — не давати йому квітнути та добре поливати. З одного куща виходить 0,5 кг ревеню.

“Ця культура потребує рясного поливу. В нас 10 га під крапельним зрошенням. Як і всі рослини, вона має своїх шкідників та хвороби, але ми справляємось і з цими проблемами. Головне вчасно, а краще завчасно відслідковувати їх та зважувати на всі фактори ризику”, — говорить Юлія Ворощук.

Насіння ревеню в ТМ “ОСЬО” придбали у Великій Британії, адже в Україні не знайшли посівного матеріалу хорошої якості. На сьогодні площі посіву ревеню Юлії є найбільшими в Україні.

Юлія Ворощук розповідає, що ринок збуту ревеню не в Україні, а за кордоном — країни ЄС, Велика Британія, Канада, США. “В Україні ми продаємо ревінь у мережах супермаркетів, через інтернет-ресурси, стукаємо у двері усім переробникам ягідних та овочевих культур, виробникам кондитерських та хлібних виробів, адже ревінь — це “пиріжкова” культура.

Він поєднується з тістом у неймовірну смакову бомбу. З ревеню виходять надзвичайно смачні джеми, соки, пастила та наповнювачі. А просто заморожений ревінь? Це є також продуктом із доданою вартістю, яким можна ласувати всю зиму”, – розповіла Юлія Ворощук.

Для локального продажу в господарстві ревінь збирається з поля, зволожується, стрейчується і в той же день відправляється замовнику. За домашніх умов він може зберігатися близько 10 днів. Вартість — 60 грн/кг.

Окрім ревеню, в ТМ “ОСЬО” займаються вирощуванням солодкої кукурудзи, патисонів, цукіні, спаржевої квасолі, огірків, картоплі, гарбуза та зелені. Асортимент обумовлений попитом та бажанням популяризувати серед споживачів щось новеньке.

Окрім овочів, Юлія вирощує пряно-ароматичні трави. Адже вона завжди хотіла, щоб кожен українець мав можливість придбати та поставити горщик у хаті й “скубти” його потихеньку в чай чи їжу. Вся продукція в господарстві є органічною.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: