НОВИНИ

На Київщині держлісгосп розпочав експорт лісоматеріалів до Китаю

21.09.2020 07:02
o_1ehu3rfde1q1r12t17f4gtns9l3l

Уже півтора місяця в деревопереробний цех державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» переробляє неякісну, другосортну деревину – на експорт до Китаю, розповів директор держлісгоспу Борис Даниленко. Про це повідомляє Переяслав.City, пише agronews.ua.

На сьогодні залишки низькоякісної деревини в лісгоспах Київщини складають 120 тисяч кубічних метрів.

“Саме на постачання таких лісоматеріалів – із сосни найнижчої якості і відповідно найнижчої ціни – була укладена угода з китайською фірмою-імпортером, – пояснив Борис Іванович. – Там вони будуть використані на будівництві та для виготовлення тари. По суті, ми відправляємо деревину, яка тут пішла б лише на дрова, адже все це – із сухостійних дерев, в яких при розпилюванні гарно видно синява або й пошкодження шашелем. Для нас це подвійна вигода: звільняємо ліс від засохлих дерев (на жаль, у зв’язку зі зміною клімату такої сосни в наших лісах дуже багато, нерідко висихають цілі масиви) та ще й валюту цим заробляємо”.

За добу держлісгосп переробляє 40 кубометрів лісу-кругляку, з нього виходить 15-16 кубів готової продукції.

“Тобто менше ніж за три дні ми напилюємо її для такого ось морського контейнера об’ємом 37,5 кубометра, який буквально через годину візьме курс на порт Південний, а звідти попрямує на Шанхай. Необхідною митною документацією забезпечуємо ми”, – розповів директор.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: