НОВИНИ

На Київському маргариновому заводі встановили сучасне обладнання для контролю якості продукції

08.04.2019 16:28

Група компаній «Олком» встановила в лабораторії Київського маргаринового заводу нове обладнання – газовий хроматограф і прилад ядерно-магнітного резонансу (ЯМР). Інвестиції підприємства в нове обладнання склали близько 3 млн грн. Про це повідомив голова правління Київського маргаринового заводу Юрій Євенко.

Обладнання використовується для тестування маргаринів і харчових жирів на відповідність світовим стандартам безпечного вмісту сполук, які утворюються за промислової переробки жирів і масел, і на відповідність вимогам замовників

Газовий хроматограф визначає вміст трансізомерів жирних кислот, прилад ЯМР – якісні фізико-хімічні властивості жиру: його твердість у діапазоні температур, так звану криву плавлення жиру.

«Донедавна ми визначали твердість жиру на приладі Камінського. Але цей метод уже застарів і не визнається на зовнішніх ринках, – зазначив Юрій Євенко. – Перевірити продукцію на вміст трансжирів для нас було можливо тільки в спеціалізованих лабораторіях. Тепер же ми відкрили лабораторію такого рівня на своїх потужностях».

Він підкреслив, що цей крок є частиною стратегії підприємства щодо переходу від виробництва стандартних маргаринів і харчових жирів до продуктів low-trans.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: