ВАЖЛИВО

На Комітетах ВР підтримано чотири важливих для фермерів законопроекта

31.03.2021 15:01
https://agronews.ua

Сьогодні відбулися засідання трьох Комітетів Верховної Ради України: з питань правоохоронної діяльності, з питань фінансів, податкової та митної політики та з питань аграрної та земельної політики. Під час обговорення питань порядку денного членами Комітетів було підтримано чотири законодавчі ініціативи у агросфері. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Так, на засіданні Комітету з питань правоохоронної діяльності був прийнятий за основу законопроєкт 4541 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері насінництва та розсадництва, а також у сфері додержання заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин». Даний законопроєкт дозволить:

✔️ захистити права споживачів, суб’єктів господарювання та власників прав інтелектуальної власності на сорти рослин;

✔️ не допустити незаконного використання сортів рослин;

✔️ не допустити несанкціонованого використання ГМО в рослинництві;

✔️ унеможливити доступ неякісного, фальсифікованого насіння на ринку.

Члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики одноголосно підтримали за основу законопроєкт 5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

Під час онлайн-засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики Тарас Висоцький подякував народним депутатам за підтримку в другому читанні та в цілому двох важливих ініціатив:

✔️ законопроєкт 3202 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві»;

✔️ законопроєкт 4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо стимулювання діяльності фермерських господарств».

Дані законопроєкти націлені на розвиток фермерства в Україні та підтримку молодих фермерів, а також на збільшення доступу до фінансування фермерських господарств площею до 500 га.

Читайте також: На невизначеності у вирішенні земельних спорів необхідно поставити крапку – Бойко.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: