НОВИНИ

На Кіровоградщині зупинилося рибопереробне підприємство

06.03.2020 10:32
ac1380a90db3633ff44dd2b8dae120e9-cfqn

Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства. З посиланням на consumer.gov пише Agronews.

Фахівці Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснили плановий захід державного нагляду на потужності фізичної особи-підприємця, що займається обігом харчових продуктів.

Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема:

– всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному санітарному стані;

– відходи виробництва, сировина (риба) та готова продукція зберігаються в морозильній камері не відокремлено;

– готова рибна продукція зберігається в картонних ящиках з-під рибної сировини та бананів, ящики використовуються багаторазово;

– під час розморожування та засолення рибної сировини не здійснюється температурний контроль.

Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів.

Керуючись п.3 ч.4 ст.11, ст..67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Держпродспоживслужба області винесла рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та зобов’язала фізичну особу-підприємця протягом 10 днів усунути виявлені порушення для поновлення діяльності.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: