НОВИНИ

На Кіровоградщині жінка незакoннo завoлoділа 5 га землі

08.04.2021 14:33
photo_originals

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом протиправного заволодіння земельною ділянкою належної територіальній громаді однієї з селищних рад Кропивницького району площею більш ніж 5 гектар (ч.4 ст.191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

В ході слідства встановлено, що 40 річна обвинувачувана, зверталась до уповноважених осіб та органів, із заявами від імені Голови та членів Фермерського господарства, яке начебто використовує земельну ділянку щодо безоплатного отримання нею у приватну власність земельної частки (паю) як  члена сільськогосподарського підприємства, в той час як такого права не мала, а фермерське господарство взагалі створене не було.

Зрозумівши, що для досягнення протиправної мети все ж таки, необхідне фермерське господарство, створила його без мети зайняття підприємницькою діяльністю, та шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділа чужим майном, у виді земельної ділянки площею 5,1483 га, чим завдала матеріальної шкоди територіальній громаді.Наразі досудове розслідування у справі завершено.

Обвинувальний акт щодо жінки у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4. ст.191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.За цей вид злочину санкцією статті передбачено покарання  від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Закарпатті посадовці організували схему привласнення земель.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: