НОВИНИ

На Кіровоградщині запустять десятки сонячних електростанцій

29.03.2019 14:27

Протягом найближчих трьох років у Кіровоградській області на території 16 районів та 2 міст планують ввести в експлуатацію 46 сонячних електростанцій орієнтовною потужністю 500 МВт, повідомляє ecotown.com.ua.

Обсяг електричної енергії, виробленої сонячними станціями, в еквіваленті дозволить замінити 17 млн куб.метрів природного газу або 600 вагонів вугілля.

До того ж на території Новоархангельського району планується ввести в експлуатацію міні-ГЕС потужністю 93 кВт. Вперше в області планується будівництво вітроенергетичних установок на території Добровеличківського району потужністю 2 МВт (вартість проекту становить 20 млн грн), а також на території Світловодського району.

На додачу, наприкінці 2019 року планується ввести в експлуатацію першу в області біогазову станцію потужністю до 20 МВт на Новомиргородському цукровому заводі. Біогазова станція зможе переробляти різні види відходів. Орієнтовна вартість проекту складає 15 млн євро.

У смт Голованівська ТОВ “Грін-Вольт” будує електростанцію на відходах соняшника. Уже встановлено комплекс обладнання, що працює за методом комбінованого виробництва електричної та теплової енергії потужністю 6 МВт. Передбачається створення 5 робочих місць.

У Новоукраїнській ОТГ планується реалізувати перший в Україні енергосервісний договір із зовнішнього освітлення.

Сьогодні у 11 районах та 3 містах області функціонує 33 сонячні електростанції загальною потужністю майже 100 МВт


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: