НОВИНИ

На Кіровоградщині виявили трупи свиней, інфікованих АЧС

12.12.2020 13:33
hNzVJv5xUjAsxgHfPI5xOMQhgJdqZjVm

До Гайворонського районного управління Держпродспоживслужби області надійшло повідомлення про виявлення трупів свиней на території відвалу ПрАТ Заваллівський графітовий комбінат. Фахівці у сфері ветеринарної медицини терміново здійснили виїзд на місце та провели епізоотичне розслідування, Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Відібраний біологічний матеріал дослідила Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби, де було встановлено діагноз африканська чума свиней (АЧС).

Відповідно до Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС трупи тварин було спалено, місце спалення продезінфіковано.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гайворонській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження.

Наразі проводяться заходи з локалізації вогнища інфекції та уточнення свинопоголів`я у визначених зонах захисту та спостереження. Випадків масового захворювання та загибелі свинопоголів’я в районі не зареєстровано.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: