НОВИНИ

На Кіровоградщині сільський голова вимагав 7 тис доларів від фермера

21.05.2020 19:02
401469

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області викрито на одержанні 7 тис дол США неправомірної вигоди одного з сільських голів Новгородківського району (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

За даними слідства, голова сільської ради вимагав від фермера хабар у сумі 14 тис дол США за прийняття рішення сесії сільської ради щодо виділення йому у власність 20 га землі сільськогосподарського призначення.

Під час одержання першої частини неправомірної вигоди сільського голову було затримано прокурорами спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР Нацполіції та слідчими Головного управління Нацполіції в області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, перевірки в Держрезерві підтвердили численні зловживання та розкрадання.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: