НОВИНИ

На Кіровоградщині прокуратура повернула громаді дві земельні ділянки

01.03.2021 16:32
4b322e9-zemlya

Завдяки прокуратурі до комунальної власності громади Кропивницького району повернуто земельні ділянки, отримані у протиправний спосіб. Про це повідомляє пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Кіровоградською місцевою прокуратурою забезпечено виконання судових рішень про повернення у комунальну власність двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 3,5 га, вартістю 3,1 млн грн.

Так, місцевою прокуратурою встановлено, а рішеннями суду підтверджено, факт незаконного отримання фермерським господарством земельної ділянки площею 2 га, вартістю 1,4 млн грн, від особи, яка не мала права її отримувати та відчужувати.

Крім того встановлено, що фізичною особою повторно, всупереч законодавству (кожен громадянин має право лише одноразово безоплатно отримати у власність земельну ділянку по кожному виду використання у межах норм), отримано земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства загальною площею 1,5 га, вартістю 1,7 млн грн, незважаючи на те, що раніше ним уже було використано право на безоплатне отримання землі. Після отримання, вказану земельну ділянку чоловік продав іншій особі.

Наразі рішення суду виконано – земельні ділянки повернуто у комунальну власність територіальним громадам Кропивницького району.

Нагадаємо, що на Закарпатті вимагають повернення державі земель майже на 150 млн грн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: