НОВИНИ

На Кіровоградщині більшість гідротехнічних споруд кинуті напризволяще

22.09.2020 18:02
57370574_173218900292148_5708901024111001600_n

Керівниця регіонального офісу водних ресурсів Кіровоградської області Катерина Гайдук розповіла, що в області з майже трьох тисяч дамб на балансі перебувають три сотні. Про це повідомляє agronews.ua.

”Вони не мають ані власника, ані балансоутримувача. Вважаю, що ними мають бути органи місцевого самоврядування, територіальні громади. Ми готові, зі свого боку, надати усі матеріали, покрокову інструкцію – що необхідно для того, щоб взяти на баланс гідротехнічну споруду”, – зазначила Гайдук.

Так, у Долинському районі Кіровоградської області руйнується дамба, через що обміліла річка Інгул, зникла вода у криницях жителів села Інгуло-Кам’янка Новгородківського району. Про це Суспільному розповіла голова Інгуло-Кам’янської сільради Новгородківського району Віта Липкан. Дамбі пів сотні років, її жодного разу не ремонтували.

Дамба, яка руйнується, знаходиться на території Лаврівської сільради у сусідньому, Долинському, районі, за 7 кілометрів від Інгуло-Кам’янки. Як обміліла річка, показав житель Інгуло-Кам’янки Олександр Борщов. Там, де була вода, нині мул і потріскана земля. Зі слів чоловіка, за місяць річка обміліла на три метра.

За оцінками головної спеціалістки обласного департаменту екології Лариси Антоненко, ремонт дамби обійдеться у 3-4 мільйони гривень. Місцева землевпорядниця Любов Місюня сказала, що дамба не знаходиться на балансі Лаврівської сільради, річний бюджет якої 1,5 мільйона гривень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: