У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий “мініхамон” та бастурму з курки. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.
“Ми виготовляємо кафтові “мініхамон індичий по-бакотськи” та “бастурму курячу “. Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель”, – зазначив власник зеленої садиби “Дім мандрівника”, експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.
Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав. У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.
Нагадаємо, що українский крафтовий шоколад отримав нагороду від британської Академії.