НОВИНИ

На Хмельниччині ввели в дію вівцеферму на 15 тисяч голів

02.11.2020 14:02
--3538

Станом на 1 жовтня 2020 року у Хмельницькій області в агропромисловому комплексі триває реалізація 12 інвестиційних проєктів, на суму близько 4 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Департаменту АПР Хмельницької обласної державної адміністрації, пише agronews.ua.

«Шість проєктів реалізується для розвитку галузі тваринництва, 4 проекти — в харчовій та переробній промисловості, проєкт будівництва елеватора та сервісного центру по обслуговуванні сільськогосподарської техніки», — йдеться в повідомленні.

«Наразі активно розвивається галузь вівчарства. На Хмельниччині реалізується інвестиційний проєкт з розведення овець “Романівської породи“, розрахований на утримання 50 тис. голів овець. Вже у вересні цього року введено в дію перші черги вівцеферм в Шепетівському районі, де закуплено та поставлено на вирощування біля 15 тис. голів овець», — розповіли у департаменті.

Відкриття нового підприємства дасть змогу створити близько 500 нових робочих місць», — підкреслили у пресслужбі.

Слід додати, що у першому півріччі поточного року підприємствами аграрного сектору освоєно мільярд гривень капітальних інвестицій, що становить 27,9% від загальнообласного обсягу.

«На території області здійснюють свою господарську діяльність 56 підприємств агропромислового комплексу з прямими іноземними інвестиціями. Якими за січень-червень 2020 року залучено $4,9 млн. На сьогодні сільське господарство Хмельниччини інвестують представники 18 країн світу», — підсумували у департаменті.

Також ферма «Ґудвеллі Україна» отримає статус племінного репродуктора.

У 2020 році за власні кошти сільськогосподарські підприємства області завершили 5 проєктів на суму близько 80 млн грн.

Нагадаємо, на Хмельниччині ветеранам АТО надано у власність 22 тис га земельних ділянок.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: