НОВИНИ

На Хмельниччині подешевшали овочі, а подорожчали яйця та свинина

24.10.2020 17:04
361534323059

У Головному управлінні статистики області оприлюднили індекси споживчих цін у серпні. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області у серпні 2020 року знизились на 0,8 відсотка. Про це інформують у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, пише  agronews.ua.

«Найбільше подешевшали овочі (на 12,5 відсотків), зокрема, баклажани, помідори, морква – на 41,6–22,2 відсотка, картопля, перець солодкий, кабачки, цибуля ріпчаста, буряк, капуста білокачанна – на 19,2–1,7 відсотка, та фрукти (на 8,4 відсотка). На 4 відсотки знизились ціни на цукор, у межах 1,4–0,1 відсотка – на продукти переробки зернових, макаронні вироби, рибу та продукти з риби. Водночас подорожчали яйця, свинина, рис, сири, сало, кондитерські вироби з цукру та борошна, кисломолочна продукція, яловичина, молоко, сметана, масло, м’ясо птиці, соняшникова олія, хліб, безалкогольні напої – на 3,7–0,2 відсотка», – йдеться у повідомлення.

Також зазначають, що тютюнові вироби подорожчали на 1,8 відсотка, ціни на алкогольні напої, навпаки, зменшились на 1,2 відсотка. Ціни на одяг та взуття знизились на 3,3 відсотка: на одяг – на 4 відсотки, взуття – на 2,5 відсотки.

«Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 7,3 відсотка зумовлено підвищенням тарифів на природний газ на 37,4 відсотка. У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,3 відсотка через подорожчання фармацевтичної продукції. Ціни на транспорт у цілому зросли на 1,8 відсотка за рахунок підвищення цін на автомобілі, паливо та мастила – на 4,2 та 2,9 відсотка відповідно. Збільшення цін у сфері зв’язку на 0,9 відсотка спричинено подорожчанням послуг мобільного зв’язку на 2 відсотки», – повідомлять в управлінні.

Додають, що серед інших товарів та послуг на 1,7–0,2 відсотка відбулось зростання цін на товари для особистого догляду, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів, у сфері відпочинку та культури.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: