НОВИНИ

На Хмельниччині фермер відродив стародавні виноградники

23.11.2020 10:02
vinograd-i-vino-виноград-вино-e1590049742755

У містечку Калюс Новоушицького району Хмельницької області в місці злиття річок Дністер і Калюс ще у дореволюційні часи росли роскішні виноградники та виробляли унікальне вино. Фермер та винороб Юрій Данилюк відродив стародавній промисел та виноградники й нині виробляє авторське вино. Про це повідомляє agronews.ua.

У позаминулому столітті в Калюсі росло 20 тисяч лоз винограду і функціонував справжній виноробний завод. Згодом винний промисел було знищено, виноградники деградували.

Стародавній промисел відродив фермер та винород з Хмельниччини, технолог Юрій Данилюк. Ідея робити вино з’явилася у нього 10 років тому, коли власники висадили перші саджанці винограду на своїй земельній ділянці в містечку Калюс поблизу села Рудківці, пише uabestwine.

Згодом тут почали виробляти авторське вино з власного винограду, який добре родить і на Хмельниччині.

У 2015 році було розлите перше вино, вироблене з власного винограду. Для себе та рідні. Надалі з кожним роком збільшувались обсяги виробництва, придбали необхідне обладнання і зважилися на запуск бренду з географічним зазначенням. Так невелике містечко стало символом хмельницького виноробства.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: