НОВИНИ

На Хмельниччині фермер незаконно отримував прибуток від шкільної землі

25.09.2020 12:32
630_360_1475767780-3617

Земельну ділянку вартістю понад 700 тисяч гривень, яку без належного оформлення обробляв фермер, повернули навчальному закладу. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, пише agronews.ua.

“Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування загальноосвітній школі. Встановлено, що між навчальним закладом та фермерським господарством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання строком на 7 років передано земельну ділянку площею 21 гектарів”, – йдеться на сайті прокуратури.

Земельна ділянка розташовану за межами села Кремінна Городоцького районну.

У прокуратурі кажуть, під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі та у порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась фермерським господарством для отримання прибутку.

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, школа не мала.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір недійсним та звільнити земельну ділянку.

Під час судового розгляду позову відповідачами договірні відносини розірвано та неправомірне використання землі вартістю близько 700 тис грн припинено.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: