НОВИНИ

На Хмельниччині псевдо-фермер незаконно отримав землю вартістю понад 8 млн грн

02.12.2019 08:15
33956

На Хмельниччині псевдо-фермер взяв в оренду землю загальною вартістю понад 8 млн гривень, яку згодом передав у суборенду. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Хмельницької області.

Зокрема встановлено, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагентства у Хмельницькій області та місцевим жителем укладено 5 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, розташованих на території Великозозулинецької та Глібківської сільських рад Красилівського району.

“Землі площею близько 112 га та орієнтовною вартістю понад 8 млн грн надано громадянину для ведення фермерського господарства. Через кілька місяців орендар передав вказані земельні ділянки в суборенду місцевому сільськогосподарському товариству, в якому сам же працевлаштований. Крім того, у громадянина, який отримав землю, відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено через сім місяців після подання прокурором позову до суду”, — сказано у повідомленні.

За даними прокуратури, це свідчить про те, що дійсний намір місцевого мешканця спрямовувався на штучне використання процедури створення фермерського господарства як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченою законодавством процедурою земельних торгів та подальшого їх використання іншим сільськогосподарським підприємством.

У зв’язку із цим, за позовом прокуратури Красилівським районним судом вказані накази Головного управління Держземагенства в області визнано незаконними та скасовано, а договори оренди та суборенди земельних ділянок недійсними.

Водночас сільськогосподарське товариство, не погодившись із вказаним рішенням районного суду, оскаржило його в апеляційному порядку.

Постановою Хмельницького апеляційного суду рішення районного суду залишено без змін.

Відтак, як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, землі державної власності вартістю більш ніж 8 млн грн підлягають поверненню з незаконного користування у державну власність.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: