НОВИНИ

На Хмельниччині через суд змушують орендаря платити за землю

23.04.2020 08:30
metro_logo_fb_new2018

Прокурори через суд змушують орендаря землі на Красилівщині сплатити реальну ціну за користування наділу. Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області, оскільки орендар відмовляється вносити зміни в договір, повідомили у Хмельницькій областній прокуратурі, пише agronews.ua.

Старокостянтинівська місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання 104 га землі.

За словами заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергія Комонюка, прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території однієї із ОТГ Красилівського району.

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного в 2008 році, сільськогосподарському товариству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва надано 104 га землі. За використання вказаної земельної ділянки орендар сплачував до бюджету 17 тис грн щорічно.

З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земельної ділянки суттєво змінилась та на даний час складає майже 3,7 млн грн, а тому розмір орендної плати підлягає перегляду.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства та досудове врегулювання вказаного спору.

Товариство добровільно вносити змінити до вказаного договору оренди відмовилося, а тому місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру та заявлено позов про збільшення розміру орендної плати до 74 тис грн. Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: