НОВИНИ

На Хмельниччині браконьєр у період нересту електровудкою виловив 110 кг риби

12.05.2020 13:32
https://agronews.ua/

На Хмельниччині правоохоронці виявили браконьєра, який у період нересту електровудкою виловив з Південного Бугу 110 кг риби. Про це повідомила пресслужба Поліції Хмельницької області, пише agronews.ua.

10 травня близько 3-ї години ночі в селі Марківці Летичівського району на річці Південний Буг під час спільного рейду працівники групи реагування патрульної поліції спільно з Хмельницьким рибоохоронним патрулем та рибохороною виявили 29-річного жителя Летичева, який за допомогою електровудки виловив 1045 рибин, серед яких карась сріблястий, короп, судак та окунь.

Загальна вага незаконно виловленої риби склала 110 кг, а сума завданих збитків — 19,5 тис. гривень.

“Використання електровудки ставить під загрозу природне відтворення іхтіофауни. Адже цей пристрій вбиває не тільки рибу, але і її ікру. Більша частина ураженої риби тоне і браконьєрам не дістається, а та, що вижила — втрачає репродуктивну функцію. Саме тому майже неможливо об’єктивно порахувати збитки від такої незаконної діяльності”,- зазначив начальник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Правоохоронці вилучили незаконне знаряддя лову та все добуте. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3-х років. Наразі слідчі дії тривають.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: