НОВИНИ

На Хмельниччині 10 тис га посівів ріпаку необхідно пересівати

20.04.2020 12:04
0911fd3-img

За даними останніх обстежень 90% посівів озимих зернових на Хмельниччині перебувають у доброму та задовільному стані. Гірший стан з посівами ріпаку, адже понад 10 тис. га площ підлягає пересіву.  Про це повідомив директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької ОДА Олег Омелянюк під час наради в режимі відео зв’язку з головами райдержадміністрацій під керівництвом голови ОДА Дмитра Габінета, пише agronews.ua.

«Вагома частина врожаю 2020 року закладена ще з осені. У визначені агротехнічні строки посіяно 240 тис. га озимих зернових та 73 тис. га ріпаку, що на рівні попередніх показників. Сьогодні аграрії Хмельницької області активно проводять комплекс весняно-польових робіт. Повністю завершене перше підживлення озимих зернових культур і ріпаку, на 60% площ проведено друге підживлення цих культур. На площі понад 100 тис. га завершено сівбу ярих ранніх зернових культур», — повідомив Олег Омелянюк.

За його словами, згідно з прогнозом, весною необхідно засіяти близько 830 тис. га ярини, із них близько 360 тис. га планується засіяти зерновими культурами, понад 20 тис. га — цукровими буряками, 400 тис. га. — іншими технічними культурами. Вся посівна площа очікується в межах 1 млн 180 тис. га, що на 5 тис. га більше минулого року.

«В порівнянні до минулого року суттєво збільшаться обсяги вирощування кукурудзи на зерно (+55 тис. га), соняшника (+ 12 тис. га), овочевих культур (+1,0 тис. га). Разом з тим, очікується зменшення посівів сої на 24 тис. га, картоплі — на 1,5 тис. га, кормових культур — на 1,2 тис. га», — відмічає Олег Омелянюк.

Також він зазначив, що на Хмельниччині продовжується сівба пізніх ярих культур, які вже посіяні на площі 230 тис. га (30% до прогнозу). Цукрові буряки займають близько 17 тис. га, що становить 71% до наміченого, соняшник посіяно на площі 110 тис. га (74%), кукурудза посіяна на площі 35 тис. га (15% до запланованого), на 40% запланованих площ вже висаджена картопля та посіяні овочі. Темпи проведення посівної кампанії випереджають минулорічні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: