НОВИНИ

У Дніпрі на хлібзаводах та пекарнях освятили 38 тис пасок

16.04.2020 15:32
https://agronews.ua/

На хлібозаводах та пекарнях Дніпра освятили близько 38 тисяч пасок. Їх на Великдень розвезуть людям похилого віку та людям з інвалідністю. Масово в церквах не освячуватимуть, богослужіння проведуть в онлайн-режимі. Пише  agronews.ua з посиланням на Суспільне.

Великодню випічку освятили так само, як це роблять у церкві, розповідає священник Максим Злобін.

«Здійснили молитву, чин освячення пасок. Ці паски нічим не відрізняються від тих, які будуть освячені в церкві у саму ніч Воскресіння Христового. Адже сам чин освячення такий самий, як і в святу ніч Воскресіння Христа», – сказав священник.

Паски безкоштовно надали місцеві хлібозаводи та пекарні, аби маломобільні містяни та люди, які перебувають у групі ризику, залишалися вдома на Великдень.

«Ми розуміємо, що Великдень – це велике свято для більшості мешканців Дніпра та області. Нашому підприємству приємно та відповідально допомагати тим людям, які знаходяться в зоні ризику», – сказав директор хлібокомбінату Аркадій Мороз.

Паски на Великдень розвезуть містянам, каже заступник мера Едуард Підлубний.

«Ми разом з волонтерами та соціальними співробітниками рознесемо по домівках саме тим соціально незахищеним верствам населення, котрі найбільше цього потребують. Тій категорії, яка повинна перебувати вдома, аби не наражати себе зараженню вірусом, щоб наше місто, нашу область, нашу країну він зачепив якомога менше», – зазначив посадовець.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: