НОВИНИ

На Херсонщині зняли карантин по сказу

09.01.2019 09:30

У Нововоронцовському районі Херсонщини зняли карантин по сказу, який було встановлено 2 листопада 2018 року рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Нововоронцовській районній державній адміністрації Херсонської області через випадок сказу лисиці. Так, територію Хрещенівської сільської ради та територію мисливських угідь Нововоронцовської організації Українського товариства мисливців та рибалок було оголошено неблагополучними по захворюванню на сказ.

З дня останнього випадку захворювання минуло 60 днів, станом на 2 січня 2019 року план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на території Хрещенівської сільської ради та недопущення його розповсюдження іншими населеними пунктами Нововоронцовського району виконано, а саме: проведено профілактичні щеплення невакцинованих проти сказу тварин, здійснено постійний ветеринарний нагляд за тваринами в епізоотичному вогнищі сказу з метою завчасного виявлення та ізоляції підозрілих у захворюванні на сказ тварин. На сьогодні нових випадків захворювання не виявлено.

Проаналізувавши надану інформацію, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Нововоронцовській районній державній адміністрації вирішила зняти карантинні обмеження щодо сказу тварин з території Хрещенівської сільської ради.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: