НОВИНИ

На Херсонщині знайшли «атомний колайдер»

26.03.2019 14:19

Нечуване досі диво техніки на нещодавно відкритому у Каховці підприємстві «ТерраТарса Україна» «побачив» заступник голови громадської ради при виконкомі Каховської міськради Олександр Назарук, пише «Новий день».

«Ми пішли в їх лабораторію. Стоїть там атомний колайдер, зв’язаний з лабораторіями Америки і Англії. Це перший такий колайдер на півдні Україні», – заявив він на засіданні громадської ради.

Метою візиту на підприємство стало занепокоєння жителів міста щодо безпечності його виробництва. Оскільки воно займається виготовленням рідких міндобрив для сільського господарства каховчани ще в минулому році почали звертатись до місцевих органів влади з проханням підтвердити або розвіяти їх сумніви. З цією ж метою на підприємство звернулися і представники вказаної громадської ради. Як запевнив Олександр Назарук, підстав для занепокоєння він там не помітив.

«Там гумова основа підлоги, я трохи в цьому розбираюся. Ми не експерти, щоб про цей завод казати. Але всі вимоги адміністративні вони там виконали. Що вам сказати, це вражає», – «заспокоїв» він громадськість міста.

«Ніякого «атомного колайдера» у нас нема й близько. Вся ця історія мені нагадує прислів’я: «як не дочує, так збреше». Мабуть, Назарук мав на увазі унікальний прибор ICP у нашій лабораторії, який дозволяє встановити точний склад тієї чи іншої сировини. Він коштує 200 тисяч євро, але ніякої атомної енергетики у ньому нема і бути не може. Як нема там ніякого зв’язку з Англією. Але правдою є те, що наша лабораторія підв’язана до американської системи моніторингу якості», – прокоментував «Новому дню» головний інженер ТОВ «ТерраТарса Україна» Павло Пуляєв.

Павло Пуляєв наголосив, що на підприємстві відсутній будь-який хімічний синтез, тому він є цілком безпечним для навколишнього середовища.

«Ми закуповуємо різні компоненти для рідких добрив і змішуємо їх за певною формулою. Виробництво пройшло державну і екологічну експертизу», – підкреслив він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: