ВАЖЛИВО

На Херсонщині здійснюється рейдерське захоплення агрофірми «Білозерський»

06.04.2021 11:10
Businessman holding a giant punch

“Укрвинпром” закликає зупинити спроби рейдерського захоплення агрофірми «Білозерський» на Херсонщині. До “Укрвинпрому” звернувся по допомогу трудовий колектив Агрофірми радгосп «Білозерський» (с. Дніпровське, Херсонська обл.) з проханням захистити їхнє підприємство від можливого силового захоплення. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє генеральний директор “Укрвинпрому” Володимир Кучеренко, пише agronews.ua.

За словами Кучеренка, загрози втілення найгіршого сценарію для них – більш ніж реальні. А весь цинізм ситуації в тім, що Дамоклів меч над виноробами підняли… місцеві чиновники, тобто, ті, котрі мали б відстоювати інтереси громадян, а не навпаки.

Депутати на сесійних засіданнях неодноразово ініціювали зміну керівництва радгоспу «Білозерський» й замість того, щоб більше працювати над розвитком інфраструктури села, вирішувати інші важливі соціально-економічні питання села і району, знову і знову роблять спроби знищити підприємство, яке, перебуваючи у комунальній власності, ефективно працює і зовсім не потребує стороннього втручання у його діяльність.

“Останньою краплею терплячості для мешканців села та працівників Агрофірми стала нова редакція Статуту підприємства, з якого виключили розділ, що визначав право користування земельними ділянками і можливість їхньої приватизації, а також осіб, котрі мають право на земельний пай”, – пише Кучеренко.

Ці зміни депутати внесли на позачерговій сесії, грубо порушивши права трудового колективу «Білозерського», що стало підставою для подання колективного позову до суду.

“Укрвинпром” як об’єднуючу силу національних виноробних виробників особливо обурює те, що агрофірмі, яка забезпечує роботою і гідною зарплатнею на постійній основі понад півтисячі людей, яка щорічно здійснює чималий внесок до державного бюджету, перешкоджають повноцінно працювати усіма можливими способами. На цьому акцентує увагу пан Володимир.

“Чудово розуміємо, чому це підприємство є таким ласим шматком для наживи. У власності «Білозерського» – великі площі виноградників та садів, понад 1700 га земель сільськогосподарського призначення, цех первинного виноробства, нове фруктосховище ємністю 1500 т. Тут виготовляють широкий асортимент продукції (виноматеріали, коньячні і плодові спирти, вино, коньяк, граппа та ін.), висаджують нові виноградники та сади”, – зауважує Кучеренко.

“Укрвинпром” підтримує мешканців територіальної громади та працівників радгоспу «Білозерський» на чолі з його директором Олександром Ощіпком і стає на захист підприємства, чиї професійні традиції та історія виноградарства й виноробства налічують не одне десятиліття.

“Разом ми зупинимо свавілля, від якого прості люди можуть втратити і роботу, і будь-які перспективи щодо власного майбутнього на рідній землі, а виноградарсько-виноробна галузь України – одного з найкращих своїх представників”, – впевнений Кучеренко.

Нагадаємо, що на Одещині значно скоротилися площі виноградників.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: