НОВИНИ

На Херсонщині незаконно вирубали пні вільхи на суму понад 23 млн грн

13.05.2020 09:32
https://agronews.ua/

Екоінспектори Херсонської області під час проведення позапланової перевірки в адміністративних межах Великокардашівської сільради зафіксували майже 4 тисячі незаконно вирублених пнів вільхи. Сума завданих державі збитків склала цілих 23,5 мільйони гривень. Під час проведення обстеження порушники активності не проявляли, тому спіймати їх «на гарячому» не вдалось. Про це повідомив  в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Одним з основних пріоритетів роботи Інспекції, безумовно, є боротьба з чорними лісорубами, адже ліси виконують вкрай важливі для довкілля функції. Вони очищують забруднене повітря, виробляють кисень, насичують атмосферу озоном, поглинають пил та гази, захищають ґрунт від ерозії і регулюють температуру. На жаль, порушників не зупиняє ніякий карантин”,- підкреслив Фірсов.

Він додав, що для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та відшкодування шкоди, заподіяної державі, матеріали направлено до Прокуратури Херсонської області. Окрім цього, обов’язково прослідкують, щоб порушники не уникнули відповідальності за завдані державі і довкіллю збитки.

“Дякую Губернатору Херсонської області Юрію Гусєву за плідну співпрацю з Екоінспекцією. Якщо б у кожній області у нас була така ж підтримка, то робота стала в рази ефективніше”,- наголосив Фірсов.

https://www.facebook.com/egor.firsov/videos/pcb.3487784064571252/3487783887904603/?type=3&theater

Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: