НОВИНИ

На Херсонщині заклали яблуневий сад елітних сортів

09.12.2019 19:55
yablynja_superagronom-24113

На базі агрофірми «Дніпро», що у селі Азовському Генічеського заклали яблуневий сад елітних сортів Голден, Ред ДжонаПринц і Чемпіон, придбаних у польському розпліднику Сулек. За словами директора сільгосппідприємства Олександра Кістечка, наступного року тут планують зібрати по 10 тонн яблук з кожного гектара молодого саду, пише newday.kherson.ua. .

«Зазвичай, від першого врожаю відмовляються, ще й цвіт обривають – нехай деревце зміцніє. Але ми все ж вирішили залишити на них по два яблука, аби подивитися, якими вони будуть. Очікування виправдалися повністю: плоди отримали соковиті та солодкі, завбільшки 7-8 сантиметрів у діаметрі. Тож наступного року вже очікуємо по 10 тонн яблук з кожного гектара молодого саду», – розказує Кістечок.

У агрофірмі «Дніпро» сади облаштовані системами крапельного зрошення. Загальна площа садів вже досягла 260 га. Існуючі насадження зроблять ефективнішими шляхом впровадження нових агротехнологій, використання продуктивніших сортів.

Цьогоріч яблук в Азовському зібрали 500 тонн – удвічі менше, ніж минулого року, коли їх врожай був рекордним.

«Але нічого не втратили: адже якщо торік більше 3 грн за кілограм плодів не давали, то зараз їх ціна зросла до 10 грн. І покупці у чергу вишиковуються: замовлення надходять від Запоріжжя до Харкова», – зауважив директор сільгосппідприємства.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: