НОВИНИ

На Херсонщині вирощують органічні кавуни за допомогою риби

27.06.2020 17:03
kavun-38187

На Херсонщині фермерське господарство впровадило технологію рибної сівозміни. Ця унікальна розробка дозволяє не використовувати пестициди й вирощувати кавуни органічними. Про це повідомляє керівник фермерського господарства «Лиманськ» Олександр Бритвін пише agronews.ua.

Рибосівозміна, це коли протягом одного року на одному місці вирощується риба, потім технологічно скидається вода, виловлюється риба, висушується водоймище і на наступний рік на цьому місці вирощують кавун.

“Ми господарюємо з 2003 року, але події 2014 року змусили нас шукати нові підходи. Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби й потрібно були ідеї чим можемо замінить та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша — кавун”, — розповідає керівник фермерського господарства “Лиманськ” Олександр Бритвін.

“Ми вийшли на показники не нижчі ніж інші підприємства, які займаються кавуном за традиційними технологіями вирощування. В нас було два шляхи — застосування добрив для збільшення врожаю, але ми обрали інший шлях — екологічного виробництва та отримання додаткової вартості за органічну ягоду”, — зазначає Олександр Бритвін.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: