НОВИНИ

На Херсонщині вилучено фальсифікований алкоголь на 2,5 млн грн

25.02.2021 10:35
original

Правоохоронці Херсонщини вилучили з незаконного обігу алкогольну продукцію на понад 2,5 мільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України, пише agronews.ua.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Херсонській області отримали інформацію, що на території обласного центру та в населених пунктах сільської місцевості реалізовується фальсифікована алкогольна продукція. Як стало відомо, при мінімальній державній вартості літру горілки майже 200 гривень через продуктові магазини підприємець з Херсону поставляв для населення 10-ти літрові паки з горілкою за ціною 300 гривень.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники УСР встановили, що до виготовлення підробних алкогольних напоїв причетні троє громадян. Також оперативники дізналися, що 32-річний організатор групи орендував в Херсоні складське приміщення. Сюди 40-річний пособник періодично на своєму вантажному мікроавтобусі завозив отримані в одному з поштових відділень спирт, концентрат та фурнітуру для виготовлення горілки з коньяком. Готову продукцію в тару різного об’єму розливав 19-річний хлопець.

Розвозом горілки по місцях реалізації займався особисто організатор. Адже чоловік свого часу певний період був торговим агентом продуктів харчування та працівники магазинів йому довіряли.

23 лютого працівники управління стратегічних розслідувань, обласної прокуратури та фіскальної служби за силової підтримки спецпідрозділу обласного главку поліції «КОРД» провели ряд санкціонованих обшуків. В ході слідчих дій правоохоронці вилучили майже 3,5 тони спирту, розфасованого в 10-ти літрових пластикових бутлях, 3 тони горілки, розфасованої в упаковки «Бег-ін-бокс» ємністю по 10 літрів, 250 літрів коньяку, розфасованого в пластикові бутлі ємністю 1, 2 та 5 літрів, порожні упаковки «Бег-ін-бокс» ємністю в 10 літрів, концентрований ароматизатор, етикетки відомих елітних марок алкогольних напоїв. Загальна вартість вилученого оцінюється в суму понад 2,5 мільйона гривень. Також у фігурантів в якості речових доказів вилучені транспортні засоби, банківські картки, поштові чеки та мобільні телефони.

Організатор та менший учасник були затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч.2 ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Нині слідчі дії тривають. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. А незаконно вироблені підакцизні товари, сировина для їх виготовлення та знаряддя виробництва підлягають знищенню.

Нагадаємо, що на Житомирщині під виглядом відомих брендів продавали підроблений алкоголь.


Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: