ВАЖЛИВО

На Херсонщині відновлять роботу продуктові ринки

28.04.2020 08:01
918ea933-9536-4ae0-901d-6c677f8cb9c2

Після проведення термінового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Херсонській області, було прийнято рішення про подальше відкриття продуктових ринків. Про це під час брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише agronews.ua.

Відповідне рішення було прийняте регіональною комісією з питань ТЕБ та НС за результатами зустрічей з сільгоспвиробниками та з урахуванням відповідних рішень Кабінету Міністрів, що будуть прийняті на черговому засіданні.

«До того, як ці рішення будуть схвалені, ми створюємо робочі групи за участю представників ГУ Держпродспоживслужби, ГУ Нацполіції, державного санітарного лікаря Херсонської області. Вони вивчатимуть сьогоднішній стан і ті заходи, яких треба вжити для того, щоб наші ринки не стали осередками коронавірусу. Вимоги мають бути мінімально необхідні для того, аби убезпечити життя і здоров’я людей, які відвідуватимуть ринки й працюватимуть на них», – зазначив Юрій Гусєв.

Він додав, що вважає надзвичай важливим відкриття продовольчих ринки для області та сільгоспвиробників, які повинні мати ринок збуту своєї продукції.

«Для нашої аграрної області відкриття ринків принципово важливо. В той же час важливо, щоб це відбувалось безпечно для життя та здоров’я людей»,- резюмував він.

Також голова облдержадміністрації провів зустріч з ініціативною групою аграріїв щодо відкриття ринків для реалізації плодоовочевої продукції аграріїв області.

Окремо комісія з питань ТЕБ та НС розглянула питання щодо розробки механізмів:

• пріоритетного придбання торгівельними мережами овочевої продукції виробників Херсонської області;

• створення місцевих кооперативів для гуртового скоординованого продажу продукції;

• організації закупівлі та адресної доставки продукції фреш-групи до малозабезпечених верств населення.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: