НОВИНИ

На Херсонщині в неволі утримували 13 громадян для роботи на місцевих фермерів

26.07.2020 14:01
18e4b0ab0e8a313_1000x600

Житель Скадовського району незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан з центральних та західних областей України. Людей примушували по 15 годин безоплатно працювати на полях місцевих фермерів. Поліцейські провели спецоперацію по звільненню бранців і нині вони на свободі, пише agronews.ua.

Інформація про незаконне утримання людей на території домоволодіння 30-річного жителя одного з сіл Скадовського району надійшла в поліцію від двох заробітчан. Вони пояснили, що їх примушували працювати на полях і роботу не оплачували. Чоловікам вдалося втекти і вони одразу звернулися в поліцію.

Спецоперацію по визволенню заробітчан о 04:00 год ранку здійснили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП, Скадовського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД.

«Ми встановили, що у так званому «трудовому таборі» знаходилося 13 людей віком від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під пекучим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків», – повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Херсонщини Олег Шанько.

Зі слів робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити наприкінці літнього сезону. Мешкали всі 13 людей у сараї в антисанітарних умовах.

Поліцейські встановили, що 30-річний вербувальник шукав безоплатну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно у Кіровоградській та Закарпатській областях. Обіцяв достойну зарплатню, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск та примушували до важкої праці. Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі заробітчани працювали лише за спальне місце та їжу.

Нині відкрите кримінальне провадження за ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.149 «Торгівля людьми» КК України. Тривають слідчі дії. Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: