НОВИНИ

На Херсонщині у заповіднику продовжують гинути птахи

02.03.2021 11:42
t_1_virsh-pavla-melnika-pro-plin-chasu

У заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині продовжується масова загибель перелітних птахів. Про це повідомляє Херсонці, пише agronews.ua.

1 березня на території денропарку та ставків тут виявили 234 загиблих пернатих – у тому числі біля трьох десятків “червонокнижних” огарів. Але серед них з’явилися ще і рідкісні хижі птахи: орлан-білохвіст, кречет, канюк степний, польовий лунь.

За версією вчених, ті ж огари могли харчуватися отруєним зерном, розкиданим на полях як приманка для гризунів, а крилаті хижаки, в свою чергу, споживали цих птахів. При цьому не виключено, що ситуація буде погіршуватися.

“Чотири дні тому почався весняний переліт диких птахів. Пересікаючи Чорне море, ті ж сірі журавлі зупиняються відпочити на території заповідника. А харчуватися літають на сусідні поля, де як і раніше розкидане отруєне зерно. Виходить, чим більше таких гостей до нас прилетить, тим більше загине. До речі, уже відмічені факти загибелі птахів і у Одеській області. Проблема набуває загальнонаціональний, якщо не міжнародний масштаб”, – говорить директор заповідника Асканія-Нова Віктор Гавриленко.

Нагадаємо, що з України арабські браконьєри вивозять тисячі співочих птахів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: