НОВИНИ

На Херсонщині у фермера забрали землю вартістю більше 1 млн грн

19.05.2020 17:02
zemlyayaya

За позовом Каховської місцевої прокуратури Херсонської області суд повернув до комунальної власності Іванівської селищної ради земельні ділянки сільгосппризначення загальною площею 48 га вартістю 1,2 млн грн, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора. Про це пише agronews.ua.

Підставою для пред’явлення позову стало використання земельних ділянок фермерським господарством без правовстановлюючих документів.

Також Господарським судом Сумської області у зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог Сумської місцевої прокуратури закрито провадження у справі. Відтак земельні ділянки площею 226 га та вартістю близько 54 млн грн повернуто в комунальну власність.

Раніше встановлено, що у березні 2019 року між сільською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір про спільне користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення на території Сумського району. Однак укладений договір спільної діяльності по суті є прихованим договором оренди землі. Допущені порушення стали підставою для визнання такого договору недійсним та його скасування.

Нагадаємо, Рада направила на доопрацювання законопроект про аграрні розписки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: