НОВИНИ

На Херсонщині розпочато сівбу кавунів

07.05.2020 16:02
kavun-38187

У фермерському господарстві «Алмаз-Р» почали готувати поле до сівби кавунів, провели оранку на глибину 25-27 см, а сьогодні-завтра розпочинають сівбу. Про це повідомляє SuperAgronom, пише agronews.ua.

«Цей рік сухий, тому вважаю, що він буде без хвороб на баштанних. Взимку не було середовища для розвитку потенційних шкідників чи хвороб», — розповів Шевкет Реїзов, голова ФГ «Алмаз-Р», що на Херсонщині.

Оксана Сергієнко, завідувачка відділу селекції насінництва овочевих та баштанних культур Інституту овочівництва та баштанництва НААН зазначила, що цьогорічні терміни сівби кавунів у них будуть зміщені на 2 декаду травня, адже на сьогодні температури занизькі. Минулорічні високі денні температури сприяли збільшенню врожаю культур. Також доктор сільськогосподарських культур спрогнозувала, що можливо термін отримання стиглої продукції зміститься на 10 днів.

Шевкет Реїзов зазначив, що найскладніше при вирощуванні кавунів отримати рівномірні сходи. Зазвичай,на результат впливає погано підготовлений ґрунт.

«Ми вирощуємо кавуни в регіоні, де можливі сильні дощі. Наші супіски після злив, коли сходить сонце, перетворюються на бетон. Буває, що можемо не дістати рослину», — зазначив голова господарства з Херсонщини.

Пан Реїзов згадував, що минулоріч посіви кавунів побило градом і на початку вегетаційного розвитку, і вже зрілі плоди. Додав, що був рік, коли такі опади знищили 70% всіх посівів у регіоні.

Нагадаємо, названо втрати врожаю ранніх фруктів від заморозків в Україні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: