НОВИНИ

На Херсонщині не допустили привласнення гідротехнічної споруди вартістю майже 5,2 млн.грн

02.04.2019 14:57

Господарським судом Херсонської області розглядався спір за позовом агропромислового підприємства, яке намагалося визнати право власності на споруду водонакопичувача, який знаходиться на території Широкобалківської сільської ради Білозерського району та використовується для зрошення землі, повідомляє прокуратура області.

У ході розгляду справи встановлено, що у 2015 році агрофірма незаконно зареєструвала право власності на спірну гідротехнічну споруду, яке в подальшому було скасовано судом, у зв’язку з чим Широкобалківська сільська рада зареєструвала право власності за собою.

Незважаючи на те, що у підприємства відсутні документи, які підтверджують право власності на гідротехнічну споруду, комерційна структура намагалася набути право власності на меліоративну систему в судовому порядку.

Ураховуючи безпідставність позовних вимог, місцевий господарський суд відмовив у їх задоволенні, при цьому задовольнивши позов третьої особи щодо визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно за агрофірмою.

Загальна площа водойми становить майже 4 га оціночною вартістю майже 5,2 млн.грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: