НОВИНИ

На Херсонщині керівника Держгеокадастру запідозрили у злочинах

29.01.2021 17:32
d4359c5e14ba0397

Начальника ГУ Держгеокадастру в Херсонській області народні обранці запідозрили у протиправній діяльності. Про це стало відомо 29 січня під час пленарного засідання, пише agronews.ua.

Депутатський запит до президента України подав народний депутат від політичної партії «Слуга народу» Олексій Ковальов. Нагадаємо, що він також член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України.

У запиті йшлося про можливу протиправну діяльність начальника ГУ Держгеокадастру в Херсонській області Олександра Паливоди. 

Поіменним голосуванням 279 народних обранців підтримали це звернення. Проти проголосували двоє, а 12 нардепів утрималися. Зовсім не голосував 51 депутат.  

Нагадаємо, що Олександр Паливода обійняв посаду голови обласного відділу Держгеокадастру наприкінці 2020 року. Й одразу потрапив у скандал.

У листопаді минулого року перший заступник облуправління Держгеокадастру Олександр Лабенок в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що у свій перший робочий день Паливода привів до кабінету натовп незнайомих людей та передав їм картографічні матеріали прикордонних з анексованим російськими військами Кримом територій Херсонської області.

До того, як зайняти крісло керівника ГУ Держгеокадастру в Херсонській області Олександр Паливода працював на посаді директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: