НОВИНИ

На Херсонщині чиновник привласнив землю фермера

09.01.2019 11:58

На Херсонщині судили тепер вже колишнього чиновника з Горностаївського районного відділу земельних ресурсів, який примудрився забрати землю у фермера, з тим, щоб її привласнити. Він підготував документи про розпаювання 24 гектарів землі на території Дубівської сільської ради, з підробленими підписами членів фермерського господарства «Вогник», нібито заявлявшими про своє бажання обробляти ділянки окремо. На підставі цього чиновник вимагав від ФГ «Вогник», щоб той припинив обробляти землю, частиною якої він нібито «законно» отримав право розпоряджатися, пише newday.kherson.ua.

Збентежений фермер подав до суду, який і визнав видачу Державних актів на право власності на земельні ділянки незаконною. На суді був присутній і сам організатор афери, однак однозначний вердикт його зовсім не збентежив. Ці ж самі акти, що не мають ніякої сили, він з рідкісною нахабством пред’явив реєстратору, та остаточно їх «легалізував». Тут вже за справу взялася поліція, яка почала кримінальне провадження за фактом самоправства. За цей час чиновник встиг благополучно звільнитися з відділу земельних ресурсів, і отримувати непогану пенсію за доблесну працю», хоча від присвоєної ділянки йому все ж довелося відмовитися.

Відбувся, щоправда, новий судовий процес, на якому пенсіонер стверджував, що колишній вердикт суду він «забув». Великолепетиський районний суд визнав його винним у самоуправстві. Однак всі «покарання» звелися до того, що екс-чиновника оштрафували на сміховинні 510 гривень.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: