НОВИНИ

На Херсонщині безкоштовно віддають кавуни

16.10.2021 17:36
bashtan-brigadir-74_965x0

Висадили 54 гектари добірних кавунів сорту «Кримсон світ», отримали по 50 тонн солодкої ягоди з гектара. І… вся вона псується на землі — покупців немає зовсім. Про це повідомляє  «Голос України», пише agronews.ua.

— Скільки живу — такого не пам’ятаю. Торік за нашими кавунами фури у чергу вишиковувалися, бо продавали їх по гривні за кілограм. Водії ледь не в бійку кидалися, аби першими завантажити врожай. Працювали аж вісім бригад вантажників, і за якісь два дні «вичистили» баштан до останнього кавунчика. А цьогоріч за ними взагалі ніхто не приїхав. Доведеться всю ділянку передискувати — піде той чудовий кавун на природне добриво під наступну посадку. Та закопувати солодкі кавуни у землю гірко — аж душа крається, — скрушно зітхає бригадир сільськогосподарського виробничого кооперативу «Громівський» Анатолій  Котляр.

 Сільськогосподарське підприємство у Громівці готове роздарувати свої кавуни лікарням, дитсадкам, школам — аби приїхали та забрали, бо свій транспорт весь у роботі — адже врожай пшениці, кукурудзи, соняшнику також видався нівроку.

За словами голови правління СВК «Громівський» Олександра Супруна,  крім того, що розірвалися логістичні ланцюжки — цього року з відомих причин баштанні припинили везти до Білорусі, та вивозити через Білорусь до країн Балтії, немає продажу у Крим, Луганськ та Донецьк.

Але головна біда зовсім не в тому —   дозрівання середньостиглих сортів пішло на три тижні пізніше, коли на баштанах вже й пізні кавуни достигли. Відповідно, з’явився надлишок продукції, який споживчий ринок просто не зміг «перетравити» у повному обсязі.  



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: