НОВИНИ

На Харківщині припинили роботу цеху з незаконного виробництва алкоголю

01.03.2021 14:02
alcohol-poisoning

Правоохоронці Харківської області виявили та припинили роботу масштабного цеху з незаконного виробництва алкогольних напоїв у Харкові. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

Слідство з’ясувало, що група організувала незаконне виготовлення та збут контрафактних підакцизних товарів у великих обсягах. ​Для цього чоловіки пристосували приміщення складів, розташованих у самому центрі міста, як цех і налагодили його роботу.

За інформацією Чубенка, харків’яни за допомогою спеціального обладнання змішували технічну воду з етиловим спиртом. Готову суміш упаковували в пластикові місткості та скляну тару. Відтак алкоголь великими партіями збували в магазини та кафе на території міста й області.

Він також додає, що чоловіки використовували підроблені марки акцизного податку, щоб безперешкодно збувати вироблену продукцію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 309 пластикових місткостей і 22 451 пляшку об’ємом 16,4 тонни готової контрафактної продукції. Двом із «виробників» оголосили підозру за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

До суду направлені клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваних. Тривають слідчі дії, направлені на встановлення повного кола осіб, причетних до незаконного виробництва алкогольної продукції.

Нагадаємо, що на Херсонщині вилучено фальсифікований алкоголь на 2,5 млн грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: