НОВИНИ

На Харківщині почали будівництво ТЕС на соняшниковому лушпинні

20.03.2019 11:58

У селищі Нова Водолага в Харківській області група компаній «Агроліга» почала будівництво теплової електростанції, що працює на лушпинні соняшнику. Про це повідомляє drovnik.ua.

Лушпиння соняшнику збирають на маслопресових заводах компанії. Близько 14% від всієї маси переробленого насіння соняшнику стане екологічно чистим відновлюваним паливом.

«Крім безвідходного виробництва ми отримуємо свободу в будь-який момент за необхідності повністю забезпечувати підприємства групи виробленою ТЕС енергією. Безпосередня близькість до сировинної бази звільняє нас від необхідності нести будь-які витрати логістичного характеру, а практично повністю автоматизований процес вимагає мінімум обслуговуючого персоналу», — зазначили в компанії.

ТЕС оснастять двома паровими котельними агрегатами з паровиробничою потужністю16 т/год. кожен, однією конденсаційною паротурбінною установкою потужністю 7 МВт, системою видалення попелу, операторською з єдиним робочим місцем для управління, сухою градирнею із замкнутою системою охолодження води, системою хімпідготовки, системою моніторингу викидів, системою очищення, яка дозволяє видалити 99% попелу і відповідати українським і європейським нормам ГДК, системою подачі самого палива (лушпиння або пелет соняшнику).

Під будівництво ТЕС обрали земельну ділянку між новим і старим заводами компанії, де є мережі і свердловина з необхідною для роботи станції водою.

Крім економії на тепловій та електричній енергії, безвідходному виробництві, компанія буде отримувати додатковий дохід за рахунок продажу «зеленої» енергії.

Завершити будівництво і ввести ТЕС в експлуатацію мають намір у кінці 2019 р.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: